Vlog Episode 29 Julesyltetøj

Her er min julesyltetøj i år. Den har jeg brugt til alt fra æbleskiver til cheesecake og på min vesterhavsost om morgenen.

Jeg har i dag serveret den for de mange julegaveindkøbere hos Arnold Busck i Helsingør, og det gik vildt godt. I videoen her kan du bla. høre kort om hvorfor man ikke tilsætter sukkeret med det samme, men venter til at smagen og bærrene er kogt godt ud.

200 g brombær
200 g hindbær
1 dl vand

1 tsk kardemomme pulver
1 tsk vanilje
1 kanelstang
1 nips nelliker pulver

200 g syltesukker

Vand og bær kommes i en gryde og bringes i kog med alle krydderierne. Når de fleste bær er kogt helt ud, tilsættes sukkeret og det hele koges igennem i yderligere et par minutter. Jeg synes det er lækkert hvis der er få brombær tilbage der ikke er helt kogt ud, men det skal være op til den enkelte. Til denne opskrift har jeg brugt syltesukker, for at nedbringe arbejdstiden. Det er jul, og der er fart på. Alternativt kan man bruge almindeligt sukker og selv jævne det efterfølgende.