Hindbær ispinde

Det er hverdag for alle andre, men det er weekend for os. I dag skal vi spise en 3 retters, og børnene har været med i køkkenet. Jomfruhummer tartar, jomfruhummer bisque og ispinde til desert!

Ispindene ser svære ud at lave, men det er de ikke, derfor er børnene med i køkkenet. Selve opskriften er ikke min egen, så den vil jeg ikke gengive, men jeg kan hjælpe lidt med hvordan man ender op med et flot resultat.

Først og fremmest skal pindene være helt frosne, jeg venter til næste dag for at de har sat sig helt. Ellers kan lidt af kanterne knække af, når man prøver at få dem ud. Jeg bruger denne form til at støbe dem i, efter jeg har kørt ismassen på en ismaskine. Ispindene kan også købes i samme butik.

Selve ismassen med friske hindbær der er kogt til sirup, blandet med fløde med videre, og det at køre is på maskinen har jeg lavet med mine børn, det er rent hygge. Men når det kommer til at pynte dem færdig så gør jeg det selv, da det skal gå hurtigt.

Når de skal overtrækkes vælger jeg en skål der er dyb og smal, på den måde skal jeg bruge mindre chokolade end hvis den havde en stor overflade. Jeg bruger en hvid chokolade fra Callebaut som smager rigtig godt, ingen grund til at gå ned på kvalitet, når ismassen inden i at lavet af friske hindbær!

Skålen sættes over vandbad med rigeligt af hvid chokolade i. Hvis man ikke sviner, mens man arbejder, kan chokoladen bruges igen, så den behøver ikke at gå til spilde. Alt jeg skal bruge, plastikbox og låg hvor der er lagt bagepapir i til de færdige ispinde og selve ispindene er på frost lige ind til at jeg skal bruge dem. Når mine ispinde er dyppet fortrækker jeg en iskold box at putte dem i. Sætter man låg på en varm box og sætter den i frysenen, kan det tage tid før den bliver kold inden i, og det er ikke godt.

Når den hvide chokolade er smeltet tager jeg den fra varmen. Det er ikke så vigtigt at det er tempereret chokolade man bruger, da den kommer på frost. Jeg lader den stå lidt før jeg starter så den ikke er brand varm. (Den skal være lidt som maling).

Nu tager jeg plastikboxen ud og drysser frysetørrede hindbær i den, på den måde kan jeg lige efter jeg har dyppet min ispind ligge den i plastboxen og drysse oven på. På den måde går det hurtigt.

Så tager jeg ispindene ud af fryseren og rimligt hurtigt, smutter jeg dem ud af formen, dypper dem, lader det overskyddende chokolade løbe af, og ligger dem i plastikboxen og drysser hindbær på toppen. Da ispinden er kold, vil chokoladen størkne ret hurtigt så man skal få de frysetørrede hindbær til at sidde fast inden da.

Jeg synes det er en vildt blæret desert!